Loading…

Blur loopt vertraging op

Activison heeft vandaag laten weten dat de aankomende racegame Blur later op de markt zal verschijnen dan was gepland. Hoewel dit in eerste instantie jammerlijk nieuws lijkt, heeft de ontwikkelaar een gegronde reden om de game uit te stellen.

CEO Mike Griffith heeft namelijk laten weten met Blur een innovatieve en hoogdravende racing-franchise te willen creëren. Het team van Bizarre heeft voor Blur een bepaalde visie in het oog, waaronder een grensverleggende multiplayer die een breed publiek moet gaan aantrekken. Om dit alles te realiseren is er meer tijd nodig en dus zal de game alsnog pas in 2010 worden uitgebracht.

Het begint stilaan te lijken op een nieuwe trend onder ontwikkelaars, de release van een game uitstellen om met een beter afgewerkt product op de proppen te komen. Gamers reageren hier over het algemeen positief op, maar of dat commercieel ogende kunstje blijft werken is nog maar de vraag. Dit is natuurlijk geen uithaal naar Bizarre en we geven de ontwikkelaar dan ook het voordeel van de twijfel. Wellicht dat de hete adem van de concurrentie ook een bepaalde rol speelt?