Loading…

SEGA praat nog eens over Shenmue

Shenmue

En ja, dat is nieuws, want SEGA houdt normaal gezien de lippen stijf op mekaar als het gaat over Shenmue. Er verschenen twee Shenmue-games op de Dreamcast, maar fans vragen al jarenlang een vervolg. Terecht overigens, want Shenmue II stopte middenin de verhaallijn. In een interview in Famitsu probeert SEGA een verklaring te geven voor het uitblijven van deel 3.

SEGA is de financiƫle kater die de Shenmue-reeks veroorzaakte nog niet vergeten. De kostprijs om de eerste Shenmue te ontwikkelen bedraagde maar liefst 70 miljoen Dollar en dat was lange tijd het hoogste bedrag dat ooit gespendeerd werd aan een game. SEGA liet dan ook weten aan Famitsu dat door de slechte verkoop van de eerste twee games, het bedrijf niet happig is om een nieuwe Shenmue-game te ontwikkelen. Mocht er zich toch een mogelijkheid voordoen om de franchise nieuw leven in te blazen, zullen ze echter niet twijfelen om toe te happen. Er is dus nog altijd een klein beetje hoop, al is het niet veel.

Als ondergetekende nog maar een game in zijn leven zou mogen spelen, dan zou hij Shenmue III kiezen. (Zo, het is eruit en ik neem het niet terug!)